Nieuws

Onderhoud website
11 May 2023

Het is helaas tijdelijk niet mogelijk om via onze webshop te bestellen.  U kunt uw bestelling plaatsten via  info@delphin-import.nl of bellen met 0341-279368 . Let op!!: Bestellingen zonder adres en telefoonnummer kunnen wij niet in behandeling nemen.


Nieuw: Delphin Luchtbevochtiger
17 March 2023

Vanaf 16 maart 2023 exclusief verkrijgbaar bij Delphin: De Delphin luchtbevochtiger. Voeg daar een heerlijk etherische olie aan toe en creeër uw eigen favoriete lucht in uw huis.

Introductieprijs: van € 98,00 nu voor maar € 78,00 & 1x 30 ml etherische olie tw.v. € 11,90 gratis. Bestel via de webshop!!

Gezondheids -Allergiebeurs
26 January 2023

Jaarbeurs Utrecht, 2 t/m 5 februari 2023, van 10:00 tot 17:00.

Bezoek de Delphin stand (C31) en maak een afspraak voor een GRATIS luchtkwaliteitsonderzoek (fijnstof, CO2 en VOC/CH2O (o.a. folmaldehyde) in uw woning en krijg bovendien een Airwasher (luchtreiniger) & etherische olie pakket cadeau.

Dit alles t.w.v. € 275,00. OP = OP ! Vraag naar de actievoorwaarden.

 

 

 

 

 

 

Breaking news: De nieuwe compacte Delphin T8 is nu verkrijgbaar, exclusief bij Delphin
3 November 2022

 

Nieuw bij Delphin: De Revolutionaire Delphin T8, compacter, lichter en met eenvoudig afneembaar waterbassin. Nu exclusief verkrijgbaar bij Delphin Benelux. Bel met: 0341-279368 of stuur uw email naar: delphininruil@outlook.com

Bekijk nu de nieuwe DELPHIN TYPE DPT8 hier:

Familiedagen evenementenhal Gorinchem 25 t/m 27 oktober 2022
12 September 2022

Na enkele jaren van afwezigheid door Covid 19 zijn er weer Familiedagen. Delphin is er bij!! Op stand nr. D118 staan wij klaar voor al uw vragen m.b.t. de Delphin. Wij introduceren het nieuwste type, de Delphin T8, compacter dan alle voorgaande type’s en met een eenvoudig afneembare watertank. Tevens hebben wij de meest gangbare accessoires en etherische olie voor u op de stand, natuurlijk met beurskorting oplopend naar 20%.  Wij hopen u daar te ontmoeten. Voor al uw vragen omtrent de beurs bel met : 0341-279368

 

 

 

 

 

Verzenden bestelling
13 September 2022

Beste Delphin klant,

Wanneer u een bestelling heeft geplaatst via onze website of telefonisch, krijgt u per e-mail een verzendcode (barcode track & trace) I.v.m. de nieuwe regels bij Post NL verzoeken wij u deze code te openen om te zien wanneer de bestelling bij u wordt aangeboden. Post NL laat sinds kort geen “niet thuis bericht” meer achter en uw bestelling wordt dan vanaf een depot aangeboden. U dient deze dan op het desbetreffende depot af te halen, uiterlijk binnen 3 dagen. Bestellingen worden 2x per week verzonden. Indien de bestelling op dinsdag of donderdag voor 14.00 uur is geplaatst, ontvangt u deze de volgende werkdag. Bestellingen vanaf € 100,00 incl. BTW worden gratis verzonden. (m.u.v. België)

U kunt uw bestelling plaatsen via onze website bij “accessoires” of telefonisch op: 0341-429507

Nieuwe test, Nieuw Armid certificaat
19 June 2022

De Delphin is wederom getest door het instituut armid. En daar behaalden we weer uitmundende resultaten.

Klik hier voor de testresultaten

Terdege zomerfair
19 July 2022

Goed nieuws! Want na 2 jaar door covid 19 afwezig te zijn geweest, staan wij dit jaar weer als standhouder op de Terdege Zomerfair. Deze vindt plaats op Landgoed de Schaffelaar in Barneveld van 3 t/m 6 augustus 2022. U kunt ons vinden in de stand met nr: C12 op het grote veld. In deze week zijn wij voor beurs aangelegenheden zoals bestellingen, speciale vragen etc bereikbaar op nummer: 0341-279368

Delphin in de top 100!!
16 June 2022

Klik op deze link voor de nieuwsbrief: Newsletter_TOP_100_GB

Nieuw bij Delphin: Elektrische Handturboborstel
22 December 2017

Met trots introduceren wij u onze nieuwste accessoire: De elektrische handturboborstel! Deze borstel is een alleskunner als het gaat om het schoonmaken van al uw stoffen bekleding. Denk hierbij bijvoorbeeld aan tapijt, stoelen met een stoffen bekleding en autostoelen. Deze borstel gebruikt dezelfde techniek als de elektroborstel. Ook deze borstel klopt, veegt en zuigt en dat allemaal met een borste

 

Het enige wat je voor dit accessoire nodig hebt is de elektrische slang die je ook voor de elektroborstel gebuikt. Deze borstel word dan ook aangedreven door elektriciteit in plaats van door lucht. Dit zorgt ervoor dat deze borstel veel meer luchtstroom heeft dan vergelijkbare turboborstels. Het grote voordeel van deze borstel is zijn kleine formaat, hierdoor kun je met deze borstel enorm makkelijk bijvoorbeeld je autostoelen of je traptreden zuigen. Ook heeft deze borstel een extra grote zuigmond waardoor ook de grotere stukken vuil makkelijk meegezogen worden.

De Delphin DP S8 is getest!!
13 November 2017

Zoals iedereen uiteraard weet beïnvloeden virussen en bacteriën onze gezondheid.
De Delphin is speciaal om deze reden hierop getest.
Hiervoor werd het influenza virus gebruikt.

Het wereldwijd, bekende en onafhankelijke test laboratorium Armid  heeft de Delphin meer dan een jaar blootgesteld aan verschillende testen en onderzoeken.
Het resultaat hiervan is fenomenaal! De testresultaten zijn binnenkort in te zien via onze website.

Toen en nu
3 May 2017

Delphin Wellness-Set
23 December 2016

Etherisiche olie voor gebruik in de Delphin luchtreingerBestel nu ons Delphin Wellness-set met heerlijke etherische olie. Vijf heerlijke olie & een grote fles Aroma bad in een prachtige geschenkdoos. Haal de natuur in uw huis. Ook leuk om kado te geven.

Essentiële olie, etherische olie of aromatische olie zijn drie verschillende benamingen voor de vluchtige olie die in iedere plant of boom aanwezig is. Etherisch en vluchtig zijn eigenschappen van de olie. Essentieel, noodzakelijk, omdat bij een tekort de plant dood gaat, Aromatisch, omdat de kenmerkende geur van de plant te danken is aan de etherische olie.

Wat betekent dit voor de Delphin? U kunt aan het water enkele druppels etherische oliën toevoegen, zodat uw kamer fris (citroen), romantisch (lavendel) of verkwikkend (eucal-mint) gaat ruiken. Zo zijn er nog meer geuren die een perfecte toepassing hebben in een Delphin. Dus of u nu de lucht zuivert, de vloer dweilt, of stofzuigt; met de Delphin is uw woning niet alleen echt schoon en hygiënisch maar ruikt het ook altijd heerlijk fris in uw huis. Lees voor gebruik de instructies op de verpakking. Buiten het bereik van kinderen bewaren.

NIEUW bij Delphin: Telescoopbuis
8 December 2016

Het nieuwste snufje bij Delphin is de telescoopbuis. U kunt de buis net zo lang of kort maken als u wilt. Deze is ook los te verkrijgen en te bestellen via onze site.

 

Ook hier kan de Delphin een oplossing zijn!
4 April 2016

 

De comeback van de bedwants

Bedwants: een onwelkome parasiet

Het klinkt als een spannende film: ‘Hij was verdwenen uit Europa; maar nu is hij bezig aan een comeback! Hij verstopt zich in bedden of achter het behang en wacht tot je slaapt om toe te slaan. De… bedwants’. Er is echter niets spannends aan deze bloedzuigende parasiet.

Bedwantsen zijn bloedzuigende parasieten van een halve centimeter groot die zich tijdens hun ruim een jaar durend leventje met twee zaken bezighouden: mensenbloed zuigen en eitjes leggen. En dat laatste doet logischerwijs alleen de vrouwtjes bedwants. Maar dan wel flink: mevrouw bedwants legt een tot twaalf eitjes per dag.

Steeksnuit

Een bedwants (ook wel wandluis genoemd) beschikt over een vlijmscherpe steeksnuit waarmee hij moeiteloos door een mensenhuid kan prikken om bloed te zuigen. Om zichzelf niet te verraden injecteert de bedwants tegelijkertijd verdovende stoffen. Na 10 tot 15 minuten zuigen is het gevolg een opgezwollen (want volgevreten) bedwants die tijdelijk een wat rodere kleur heeft, waar hij normaal meer roodbruin is. En wondjes en jeukende bulten voor zijn menselijk slachtoffer.

Genezen

De wondjes die na een steek ontstaan, genezen doorgaans snel. Vervelend is wel dat er huidinfecties voor kunnen komen of er littekens achterblijven als de bultjes worden opengekrabd. Daarnaast kunnen de beestjes psychologische schade aanrichten: angst om gebeten te worden; maar ook schaamte omdat de aanwezigheid van de bloedzuigers gezien zou kunnen worden als gevolg van slechte hygiëne, hoe onterecht dat ook is.

Ziektes

Gelukkig kan de bedwants geen ziektes overbrengen, in tegenstelling tot andere bloedzuigende insecten als muggen en vlooien. Prikken kunnen ze in principe overal, maar de benen zijn de favoriete werkplek.

Waar zitten ze?

De bedwants dankt zijn naam aan zijn verblijfplaats van voorkeur: deslaapkamer van de mens. Daar kan hij rustig wachten tot zijn voedsel gaat slapen. Hoewel ze grote afstanden kunnen afleggen, zitten bedwantsen het liefst in de naden van een matras, achter schilderijen of posters, in scheurtjes van plinten, plooien van beddengoed, achter het behang of in holle bedspijlen.

Amandelachtige geur

Buiten de op muggenbulten lijkende bedwantsbulten, zijn bloedvlekken van geplette bedwantsen op lakens en matrassen een aardige aanwijzing voor hun aanwezigheid. Bij hun schuilplaatsen zijn vaak uitwerpselen, eitjes en vervelde huid te vinden, al is dat met het blote oog lastig te zien. Bij een flinke bedwantseninfectie hangt er een amandelachtige geur in de slaapkamer.

Comeback

De bedwants leek tientallen jaren verdwenen te zijn uit Europa, maar na een opmars in de Verenigde Staten, is het bloedzuigertje ook hier aan een comeback bezig. Overzees hebben ze al slaapkamers ingenomen en waren ze in 2006 een ware plaag in New York. In onze regio verblijven ze vooralsnog vooral in hotelkamers van grote steden als Amsterdam en Brussel. Daarbij maken de beestjes geen onderscheid tussen goedkope jeugdherbergen of chique hotels. Ook een Hilton Hotel hoeft niet veilig te zijn. Zet daarom bij een overnachting in een hotel dan ook nooit je koffer op de grond. Daarmee voorkom je dat je ongewenste souvenirs meeneemt naar huis.

Bestrijden

Bedwantsen overleven tegenwoordig omdat er steeds minder zware bestrijdingsmiddelen mogen worden ingezet. Het voorkomen of verdrijven van de mormels moet dan ook drastisch gebeuren: dicht scheuren en kieren en schakel een professionele bestrijder in als ze in je huis zitten. Gooi kleding, matrassen en beddengoed waarin ze zijn aangetroffen weg of reinig alles op zestig graden. Verder zijn er allerlei soorten lijmvallen in omloop. Ook op de markt: diverse biologische bestrijdingsmiddelen, die pasgeboren of volwassen bedwantsen aanpakken of ze weghouden van plekken waar is gespoten.

Probeer tijdens het slapen in een hotel te voorkomen dat je laken de grond raakt: zo voorkom je dat bedwantsen van buiten je bed gemakkelijk omhoog kunnen klauteren. Plaats je bed wat van de muur af, zodat ze ook op die manier de pas wordt afgesneden. Inderdaad, deze laatste twee bestrijdingstips helpen niet als de bloedzuigertjes al op je bed zitten. Maar alle beetjes helpen, ook bij kleine beestjes.

Luchtkwaliteit ondermaats in vier van tien klaslokalen
3 March 2015

Veel basisscholen in Overijssel hebben hun ventilatie niet voor elkaar. Dat blijkt uit een onderzoek van de GGD IJsselland en Twente. In het onderzoek is de ventilatie in 130 klaslokalen op 62 basisscholen onderzocht. 43% van de lokalen bleek niet te voldoen aan de norm voor ventilatie.
Daarnaast voldeed 57 procent van de lokalen ook niet aan de wettelijke norm van het Bouwbesluit. Volgens de GGD kan dit diverse oorzaken hebben, bijvoorbeeld een te lage capaciteit bij oplevering van het lokaal, vervuiling van het systeem of verkeerd ingeregelde ventilatiesystemen.

Een ongezond binnenmilieu heeft een negatieve invloed op de gezondheid en de leerprestaties. Als er niet genoeg frisse en schone lucht is, kunnen kinderen hoofdpijn krijgen, daalt hun concentratie of nemen astmaklachten toe.

GGZ geeft een aantal tips voor scholen
▪ Laat voor ingebruikname van het systeem altijd de ventilatiecapaciteit van het ventilatiesysteem bepalen.
(Laat door een onafhankelijke partij bepalen of het systeem aan de eisen voldoet. Zorg ook dat het systeem goed ingeregeld wordt.)
▪ Zorg voor een onderhoudscontract. Hiermee wordt vervuiling van het systeem voorkomen.
▪ Gebruik CO2-meters om de ventilatie te meten.
▪ Zijn er gezondheidsklachten? Vraag advies aan de GGD, afdeling Milieu en Gezondheid.

De scholen konden gratis mee doen aan het onderzoek, dankzij een subsidie van de overheid. Scholen kunnen zich nog steeds aanmelden voor een check van de GGD.

Het systeemOnze tip
De Delphin haalt stof uit de lucht en vangt het in water. Het werkt 100% op waterbasis, zonder stofzakken, filters en geluiddempend schuim. Dit betekent geen schimmel, bacteriën en geen uitstoot van vieze, ongezonde lucht. Het probleem zou hiermee verholpen kunnen worden in klaslokalen. Voor veel scholen zou dit een uitkomst kunnen zijn.

Gezond leven, betekent ook gezond wonen
9 December 2014

Huisstofmijt
Wie gezond wil leven, zorgt vaak wel voor gezond eten en beweging. Maar schenkt soms nog (te) weinig aandacht aan gezond wonen. Want in veel woningen kan de kwaliteit van het binnenmilieu nog flink worden verbeterd.

Denk bij gezond wonen niet alleen aan schone vloeren en meubels die de groei van micro-organismen zoals huisstofmijten en schimmels beperken, maar ook aan frisse lucht. Sommige mensen zijn allergisch voor sporen van schimmels en krijgen daarvan bijvoorbeeld rode vlekken. Huisstofmijten bezorgen veel meer mensen ongemak en overlast: denk aan astma en COPD, maar ook aan eczeem en chronische neusirritaties.

Lelijke monstertjes zorgen voor allergenen
Die huisstofmijten voeden zich voornamelijk met menselijke huidschilfertjes. Daarvan zijn er altijd genoeg, dus uithongeren zal niet lukken. Ze hebben voor hun groei ook vocht nodig dat ze gewoon uit de lucht halen via een uniek mechanisme op hun rug, dat al gaat werken als de Relatieve Vochtigheid van de lucht hoger wordt dan ongeveer 65%. Die lelijke monstertjes zijn zelf ongevaarlijk, maar het probleem komt van hun uitwerpselen die zich hechten aan stof waarbij het stofdeeltje verandert in een allergeen. Wanneer er te veel allergene stofdeeltjes in de lucht zitten, kan men hiervoor overgevoelig raken. Is men eenmaal overgevoelig dan is het zaak om zo weinig mogelijk in aanraking te komen met deze allergenen.

Dit kan je er aan doen
Het is niet mogelijk huisstofmijten uit te roeien, dus moeten we de huisstofmijten bestrijden. Zoals gezegd zorgen de uitwerpselen van de huisstofmijt voor irritatie en klachten. Deze uitwerpselen komen in de lucht terecht, dus vooral dat moeten we bestrijden. De beste frisse lucht snuif je natuurlijk buiten op, in het bos of aan het strand. Maar om gezond te leven moet je ook gezond wonen. Zorg er daarom voor de lucht in huis fris te houden door ‘vreemde’ stoffen niet binnen te laten of snel af te voeren. Delphin Benelux B.V. uit Nunspeet heeft de oplossing om je huis en de lucht in huis schoon te houden, namelijk door middel van de Delphin DP S8. De Delphin DP S8 is een lucht- en ruimtereiniger, een alleskunner voor in huis, die werkt op basis van water. Lucht wordt aangezogen en gezuiverd door middel van het water. Alle fijnstof blijft hangen in het water en schone lucht wordt daarbij weer terug in huis geblazen. Dat is dan ook echt schone lucht, want uit water ontsnapt niets. Je kunt met een Delphin stoffen, stofzuigen, dweilen, luchtreinigen etc. Met deze aanpak ben je dus goed op weg om gezond te leven.

Andere tips:
1) Huisstofmijten groeien door vocht, dus zorg ervoor dat ze geen of weinig vocht kunnen opnemen. Het huis goed isoleren – vooral de vloer – helpt bij het bestrijden van deze overlast veroorzakers.
2) Poets bijvoorbeeld je schoenen het liefst buiten, of in een onverwarmde ruimte met de deur open, of onder de afzuigkap. Dat geldt ook voor frituren omdat daarbij veel fijnstof je huis binnenkomt.

Huisstofmijt gedijt goed door het warme en natte weer
16 October 2014

Het natte weer dat wordt afgewisseld door hoge temperaturen in september en oktober zorgt voor een explosieve toename van huisstofmijt. Voor mensen die allergisch zijn voor huisstofmijt leidt dit tot ernstige klachten.

Wat is Huisstofmijt?
huisstofmijtHuisstofmijten zijn kleine witachtige beestjes (circa 0,3 millimeter) die overal voorkomen. Huisstofmijten leven vooral in stof en voelen zich thuis op donkere en vochtige plaatsen.  Ze voeden zich met dode resten, afkomstig van de menselijke huid.

De uitwerpselen van de huisstofmijt komen in de lucht terecht en kunnen hinderlijk zijn voor mensen die die lucht inademen. Ze slaan neer in de longen en leiden bij mensen met allergie tot aanvallen van astma en neusklachten.

Het weer
In de herfst lopen veel mensen rond met klachten als een loopneus of verstopte neus, tranende ogen of een branderig gevoel in de ogen, prikkelhoest en vermoeidheid. Dit kan allemaal de oorzaak zijn van huisstofmijt. Als mensen ’s ochtends wakker worden met een droge keel of een verstopte neus schrijven veel mensen dit toe aan het veranderende weer. Een deel van de mensen met deze klachten heeft echter last van huisstofmijt allergie.

Dit voorjaar was er door de zachte winter al 20% meer huisstofmijt dan in andere jaren. Daarop volgde een warme zomer, een kletsnatte augustusmaand en een prachtig begin van de herfst.

“Het ideale scenario voor de huisstofmijt”, zegt Anne-Catherine Mailleux van de universiteit in het Belgische Leuven. Deze biologe is in de Benelux dé autoriteit op het gebied van huisstofmijt. Zij voorspelt in de loop van de komende weken 30% meer huisstofmijt dan normaal, vooral omdat de jonge mijt snel groeit.

Goed schoonmaken
Allergoloog Theo Roovers van het Allergiecentrum Zuid-Nederland in het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg ziet de gevolgen: tientallen nieuwe patiënten hebben zich de laatste weken bij hem en zijn twee collega’s gemeld. Hij adviseert het huis, en vooral de slaapkamer, goed schoon te houden. En hij raadt de Acarex-test aan: met een gaasje voor de stofzuiger dat stof vasthoudt is op eenvoudige wijze zelf vast te stellen hoe het staat met de mijtallergenen in het huisstof. De heer T. van Buiten van Delphin Benelux B.V. uit Nunspeet raadt ook de Delphin lucht- en ruimtereiniger aan, want zo zegt hij: “Dat mensen met een allergie zich beter voelen door het gebruik van dit apparaat, dat is natuurlijk het beste bewijs!”

Bron: Gelderlander.nl

De Klick-Lamella
2 October 2014

Klick-LamellaDe Klick-Lamella is één van onze meest belangrijke uitvindingen en patenten van het Delphin Systeem. Door de L-vorm in de lamella wordt er een intern vacuüm punt gecreëerd wanneer de motor draait. Hierdoor is de Delphin in staat het fijnste stof te vangen. Met deze technologie is er geen noodzaak voor stofzakken of filters.

De Klick-Lamella is zonder schroeven zeer makkelijk te gebruiken en moet één keer per week worden gereinigd (afhankelijk van gebruik). Hierdoor wordt het nog gemakkelijker gemaakt om deze schoon te maken. De Klick-Lamella zal op eenvoudige wijze weer op de Delphin ‘geklikt’ kunnen worden.
Klick-Lamella doos
De Klick-Lamella zal worden geleverd in een extra doosje, wat weer in de Delphin doos zit. De extra doos moet de Klick-Lamella eruit laten springen, omdat dit dé kracht van de Delphin is!

Reviews
2 July 2014

Voor meer gebruikerservaring zie: menubalk [reviews]

Delphin wint PLUS-X award
16 June 2014

delphin-plus-x-award

Goed nieuws! De Delphin is uitgeroepen tot het beste product van 2014! Lees hier het volledige bericht (Engels). De vertaling naar het Nederlands vind u hier.

Positief klantenbericht
11 September 2013

Wij waren op de Seniorenexpo in Veldhoven en daar met iemand gesproken over de stofzuiger. Het is wel een late reactie maar wil alsnog reageren op jullie product.
Wij zijn er zo tevreden mee dat ik sinds wij die stofzuiger maar minimaal mijn ventolin heb moeten gebruiken en daar heel blij mee ben en ook een zo goed als het mogelijk is een stofvrij huis heb. We hebben dit ook toen aan het astmafonds door gegeven en gevraagd of hun met jullie contact op zouden nemen en dit wilde wel doen maar of het gebeurd is weten wij niet. Maar we vertellen het wel door en zeker aan mensen die astma hebben. Omdat wij dit zelf ondervonden hebben hoe fijn het is om een beetje normaal te kunnen leven en niet dat je elke keer dicht slaat, en de puffer weg kunt laten.
Hopelijk kunnen jullie iets met mijn verhaal van een tevreden klant.
M. Pittens

Positief klantenbericht
6 August 2013

Geachte lezer(es)

Zoals U ziet gebruiken we niet alleen de Delphin stofzuiger voor binnen,maar hadden pas een wespennest bij de voordeur en hebben gewoon de slang tegen de ventilatie rooster waar de wespen uit kwamen gezet.

En zo U ziet, hadden we er heel veel gevangen voordat er een bedrijf langs kwam om ze weg te halen!!

Fam. De Jong

Poldermeesterhof 1
2922CV Krimpen aan den IJssel

 

wespen 1 wespen 2

Nieuwe bezem
3 July 2013

De nieuwe delphin bezem (extra breed) is vanaf heden leverbaar

 

bezem-compleet_nieuw

Delphin sponsor van het Hole in One event!
24 May 2013

229707_604249872926266_308171751_n

Delphin, er is écht geen betere.

Product toegevoegd aan de bestellijst